Tillstånd: Daglig verksamhet 9 § 10 LSS
Ålder: från 18 år
Platser Erstagatan: 36
Platser Hässelby: 12

Erstagatan
Daniel Nikula - Föreståndare
daniel.nikula@framja.se
Tel: 072 551 44 55

Hässelby
Fredrik Johansson
fredrik@framja.se
072-504 68 50

Adress
Erstagatan 9
116 36 Stockholm

 

 

Daglig verksamhet inom Främja

Vill du skaffa dig en gedigen arbetslivserfarenhet och ha väldigt roligt på vägen då kan vi vara platsen för dig!


Vårat mål är att du skall bygga upp en stor arbetslivserfarenhet. Det kan du göra i våra lokaler eller så finner vi andra praktikplatser utanför om det är något annat som lockar mer.

Vi bedriver idag tre stycken dagliga verksamheter, en på Erstagatan- Södermalm, en i Hässelby och en ute i Bergshamra-Solna. Vilken enhet du än börjar på så har du möjlighet att få ta del av samtliga aktiviteter som vi har på alla tre enheterna.

På Erstagatan driver vi en stadshandelsbutik samt ett Café.  I Solna så har vi samlokaliserat oss med företaget ReFurn där du som gillar inredning och antika möbler kan få ditt lystmäte tillgodosett. Arbetsuppgifterna på ReFurn består bl.a av att fota möblerna, dokumentera i datorsystemet, stå i kassa, samt möbelrenovering. Vi har också ett samarbete med underbart vackra Rosendals trädgårdar där du kan lära dig mer om trädgårdskunskap av vår utbildade trädgårdsmästare.

Sedan Aug  2015 kan vi också stolt presentera att vårat dotterföretagSyftesfabriken tog fram äppelmusten Palla som idag säljs på flera av Stockholms absolut finaste innekrogar.  Vill du vara en del av ett team som plockar, beskär, sköter datorregister mm så tas du emot med öppna armar.

Vi har också en upparbetad kontakt med flertalet praktikplatser men söker naturligtvis individuellt om ingen av dom passar.  Vi har som sagt ett starkt arbetsfokus men tror på en kombination av andra aktiviteter såsom träning, äventyr, utbildning, skapande med mera.

Var med i vår livskunskapsgrupp, skapa musik i vår musikstudio, bada med oss, gymma eller yoga med oss, spela innebandy, eller skapa något fint i trä eller i sömnad,  möjligheterna är många.

Vårat mål är att möta dina mål och dina drömmar och hoppas på att få bli en del av din resa dit!