Tillstånd: LSS 9§9
Ålder: från 18 år
Platser: 10
 
Kontakt:
Heleneborgsgatan 22
117 32 Stockholm
Tel: 08-777 888 9
 
Föreståndare:
Martin Szabo
martin.szabo@framja.se
+46 73-999 82 97

Samordnare:
Leila Kadir
leila.kadir@framja.se
072-245 01 52 

 

HELENEBORGSGATAN SERVICEBOSTÄDER

Vill du också bo på en lugn gata men ändå mitt i stan, ett stenkast från vattnet? 

Beläget i hjärtat av Hornstull, Stockholm, erbjuder Främja 10 servicelägenheter för vuxna. Lägenheterna är nyrenoverade men med den gamla vackra stuckaturen bevarad, nära till buss och tunnelbana, affärer och kaféer.

Vem är du och vad behöver du?

Vi tror att varje individ behöver utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Det innebär att vi lägger stort fokus på ett individuellt bemötande där det unika hos varje individ står i centrum. Vi erbjuder stöd att efter förmåga bygga upp en fungerande struktur i vardagen genom att skapa gemenskap i hemlik miljö.

Bo själv i anslutning till gemenskap

På Heleneborgsgatan bor man i egen lägenhet som ligger i anknytning till en gemensam lägenhet där social samvaro alltid erbjuds. I gemensamhetslägenheten lagar vi frukost alla vardagar, brunch på helgerna samt middag alla veckans dagar. Du som bor här väljer om du vill äta tillsammans med andra eller i din egen lägenhet. 
Vi erbjuder individuellt stöd utifrån dina önskemål samt gemensamma aktiviteter förlagda både på Heleneborgsgatan och utanför verksamheten. Personal finns på plats alla dygnets timmar, hela året.

Vårt arbetssätt

Vårt arbetssätt präglas av flexibilitet, lyhördhet och kreativitet. Verksamheten bygger på tillgången till den sociala gemenskapen, ett individuellt bemötande samt ett relationsbyggande och motiverande förhållningssätt.