Efterlängtad daglig verksamhet har öppnat i Uppsala

Den 26 oktober öppnade vi upp vår nya dagliga verksamhet på Kungsgatan 66 i Uppsala och välkomnade samma dag våra första huvudpersoner.

October 27, 2020
March 7, 2022
Efterlängtad daglig verksamhet har öppnat i Uppsala

Den 26 oktober öppnade vi upp vår nya dagliga verksamhet på Kungsgatan 66 i Uppsala och välkomnade våra första huvudpersoner.

Stadshandelns skyltfönster

Verksamheten är ännu under uppbyggnad, meningen är att verksamheten ska växa fram och formas av de huvudpersoner som kommer till oss, deras önskningar och förutsättningar får vara ledande i processen.

Ekobutik och café

I lokalen öppnar under hösten vår andra livsmedelsbutik, Stadshandel, ett koncept som redan gjort succé på vår dagliga verksamhet i Stockholm. Stadshandelns sortiment består uteslutande av varor som är skonsamma mot jorden och som tagits fram under schyssta förhållanden.

Förutom att man kan handla bra varor på Stadshandeln, så är den även en bra praktikplats för vår dagliga verksamhet. Här får man prova på allt som ingår i att driva en butik, stå i kassan och ta betalt, packa varor, göra beställningar och mycket mer.

Cafébord vid fönstret

I anslutning till butiken öppnas även ett café, här kan man sitta skönt och njuta av en god kopp kaffe gjord på vår egen kaffeblandning från Järna Rosteri som dessutom serveras av oss på dagliga verksamheten.

Både butiken och caféet kommer att vara öppna för allmänheten och vi tror att den unika kombinationen av hållbarhet och daglig verksamhet är något som uppskattas lika väl i Uppsala som den gjort i Stockholm.

Skräddarsydd daglig verksamhet

Utöver butik och café finns det möjlighet till många andra meningsfulla aktiviteter, vi börjar alltid med att lyssna till huvudpersonens egna önskningar och skräddarsyr sen en daglig verksamhet som passar just den personen.

Kom gärna förbi Kungsgatan 66 och hälsa på om du är nyfiken eller skicka en intresseanmälan längst ner på sidan!

Få Checklista inför studiebesök

För att underlätta i valet av LSS-boende har vi tagit fram den här checklistan med 28 frågor att ställa, så att du garanterat inte missar någon viktig fråga. Ta med checklistan när du åker på studiebesök eller använd som underlag i ett telefonsamtal.

Prenumerera

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för att få de senaste inläggen till din mailkorg.