Enspännargatan 10

12
Platser
Hässelby
Stockholm
LSS 9§10
AST
NPF

Individuella lösningar och praktik

Vi möter dig där du är.

I Hässelby har vi stort fokus på arbete och individuella lösningar. Vi har möjlighet att göra speciallösningar för dig som har behov av ett mer individuellt anpassat stöd. Vi gör en kartläggning över dina behov och ett upplägg som passar dig.

Idag erbjuder vi externa praktikplatser på bland annat Coop, Lidl, cykelverkstad, två olika cafeér mm.

Rena Mälaren

Gör skillnad för miljön på riktigt.

Ett exempel på vårt miljöengagemang är att vi har startat projekt Rena Mälaren där vi gör större rensningar av Mälarens bottnar. Hjälp våra dykare att dra upp all skrot från Mälarens botten!  En självklarhet i våra verksamheter är källsortering, återvinning och återbruk.
Se mer på instagram: @renamalaren

Fixargruppen

Ta hand om din omgivning.

Till vår fixargrupp inkommer uppdrag från olika verksamheter som behöver praktisk hjälp. Det kan exempelvis vara att måla om ett rum, laga något som gått sönder, bygga nytt, köra till återvinningscentral eller liknande. Arbetet utförs tillsammans med handledare på olika platser i Stockholmsområdet. Drömmer du om att bli vaktmästare, lokalvårdare eller målare har du i fixargruppen en perfekt praktikplats för dessa jobb.

Hälsa

Må bättre och orka mer genom motion och bra mat.

I alla våra verksamheter erbjuds träning och friskvård. Exempelvis promenader, badminton och bad.

Vi erbjuder lunch på plats i alla våra verksamheter, men det går också bra att ha med egen mat för värmning. Vill du äta tillsammans med andra eller helt enskilt så finner vi en lösning. I Hässelby har vi en särskild dag då vi lagar en godare trerättersmeny tillsammans att njuta av.

Sammanhang och gemenskap:

Tryggt och välkomnande varje dag.

Vissa dagar är det ett stort steg bara att komma hemifrån och byta miljö, eller för somliga att få träffa andra människor. Här finns ett varmt sammanhang att bli en del av.

Vill du, så erbjuder vi även gemensamma utflykter, evenemang, studiebeök, resor, går på kulturevenemang och samtalar kring aktuella teman. På veckomötet är du med och påverkar vad vi ska göra för aktiviteter och deltar i planeringen. Några exempel på våra evenemang är Nobelfest, sommarfest, skördefest, Mustsläpp, musikuppträdanden osv.

Vi tycker att alla delar i helheten är viktig – allt ifrån meningsfulla aktiviteter, varmt bemötande, välkomnande inredning till god mat och gott kaffe.

Välkommen att höra av dig till oss!

Skriv ut sida
Enspännargatan 10
Fredrik Johansson
Enhetschef

hitta en plats

Vi hjälper dig att hitta en bra boendelösning och en daglig verksamhet som passar.