Erstagatan 9

Oavsett vad just du är intresserad av skapar vi de förutsättningar som krävs för att du ska ha möjlighet till det som ger dig mening.

24
Platser
Södermalm
Stockholm
LSS 9§10
NPF
AST

Rena Mälaren:

Gör skillnad för miljön på riktigt.

Ett exempel på vårt miljöengagemang är att vi har startat projekt Rena Mälaren där vi gör större rensningar av Mälarens bottnar. Hjälp våra dykare att dra upp all skrot från Mälarens botten!  En självklarhet i våra verksamheter är källsortering, återvinning och återbruk.
Se mer på instagram: renamalaren

Palla:

Gör härlig äppelmust av grannens äpplen.

Vi skördar den frukt som inte tas till vara på, med vår pomolog och trädgårdsmästare. Vill du vara en del av ett team som far runt i Palla-bussen och plockar, tar hand om lagret och beskär träd? Eller vill du vara med och etikettera eller leverera äppelmusten så tas du emot med öppna armar.

Vår alldeles egna äppelmust som säljs på några av Stockholms finaste restauranger, bland annat Fotografiska och Stockholms matmarknad. Titta gärna in och provsmaka våra olika sorters must i Pallas Showroom på Erstagatan 9.

Se hemsidan: palla.se och instagram: pallamust

Fixargruppen:

Ta hand om din omgivning.

Till vår fixargrupp inkommer uppdrag från olika verksamheter som behöver praktisk hjälp. Det kan exempelvis vara att måla om ett rum, laga något som gått sönder, bygga nytt, köra till återvinningscentral eller liknande. Arbetet utförs tillsammans med handledare på olika platser i Stockholmsområdet. Drömmer du om att bli vaktmästare, lokalvårdare eller målare har du i fixargruppen en perfekt praktikplats för dessa jobb.

Musik:

Experimentera med toner

Vill du lära dig spela ett instrument? Eller kanske spela in dina egna låtar? Vill du få möjlighet att jamma med andra? Spela in en låt i vår musikstudio, jobba på dina melodier eller undersöka ljud hos oss. På Erstagatan har vi musikverksamhet för dig att växa i.

Hälsa:

Må bättre och orka mer genom motion och bra mat.

I alla våra verksamheter erbjuds träning och friskvård. Exempelvis box, yoga, mindfullness och avslappning. För att fånga dagsljuset och bli piggare erbjuder vi promenader varje dag. Vi erbjuder lunch på plats i alla våra verksamheter, men det går också bra att ha med egen mat för värmning. Vill du äta tillsammans med andra eller helt enskilt så finner vi en lösning. På Erstagatan äter vi lagad mat av de bästa tänkbara ekologiska råvarorna från Stadshandeln.

Individuella lösningar och praktik:

Vi möter dig där du är.

Vi har möjlighet att göra speciallösningar för dig som har behov av ett mer individuellt anpassat stöd. Vi gör en kartläggning över dina behov och ett upplägg som passar dig. Idag erbjuder vi externa praktikplatser på bland annat Coop, hunddagis och smyckesaffär med mera. På Lidl har vi en grupp som arbetar tillsammans med handledare en dag i veckan.

Sammanhang och gemenskap:

Tryggt och välkomnande varje dag.

Vissa dagar är det ett stort steg bara att komma hemifrån och byta miljö, eller för somliga att få träffa andra människor. Här finns ett varmt sammanhang att bli en del av.
Vill du, så erbjuder vi även gemensamma utflykter, evenemang, studiebeök, resor, går på kulturevenemang och samtalar kring aktuella teman. På veckomötet är du med och påverkar vad vi ska göra för aktiviteter och deltar i planeringen. Några exempel på våra evenemang är Nobelfest, sommarfest, skördefest, Mustsläpp, musikuppträdanden osv. På vår innergård på Erstagatan kan du arbeta med enklare trädgårdsarbete eller njuta av en god lunch. Vi tycker att alla delar i helheten är viktig - allt ifrån meningsfulla verksamheter, varmt bemötande, välkomnande inredning till god mat och gott kaffe.


Hämta vår checklista
för studebesök

28 viktiga frågor att ställa till ett LSS-boende när du är på studiebesök eller som underlag i ett samtal.