Främja Ateljé

Vår dagliga verksamhet vänder sig till dig som har diagnosen Aspergers syndrom/Högfungerande autism och är intresserad av skapande allt från sömnad till keramik. Sök din plats via din LSS-handläggare.

30
Platser
Hornstull
Stockholm
LSS 9§10
AST
NPF

Kreativ och lugn miljö

I vår lugna och inspirerande ateljé i Hornstull är den konstnärliga processen och lusten att skapa i fokus. Här kan du arbeta individuellt men ändå ingå i ett konstnärligt sammanhang utifrån dina önskemål. Du får en egen ateljéplats där du kan lämna ditt arbete till nästa tillfälle.

Skapandeprocessen

Även om du drömmer om att skapa kan det ibland vara svårt att komma igång eller att få plats hemma. I vår ateljé finns våra erfarna och trevliga konstpedagoger och material till hands för att inspirera och stötta dig i ditt arbete.

Konstmaterial

I ateljén kan du bland annat arbeta med skulptur, mosaik, recycleslöjd, måleri eller vara i våran keramik, snick eller sy ateljé.

Temaperioder och workshops

Under våra temaperioder och workshops kan du experimentera och prova nya material och tekniker. Du kan även välja att arbeta enskilt med dina egna projekt. Allt är givetvis frivilligt att vara med på.

Energi

Varje dag erbjuds meditation samt sköna promenader på lummiga Långholmen. Det är viktigt att hitta en balans mellan aktivitet och vila så att energin räcker.

Frivillig trevligt sammanhang och gemenskap

Varje eftermiddag finns möjlighet till socialt skapande i vårt temarum. Vi erbjuder även trevliga ateljéträffar och årstidshögtider. Vi tar även del av Stockholms rika kulturliv som ju finns bara några kvarter bort.

Hämta vår checklista
för studebesök

28 viktiga frågor att ställa till ett LSS-boende när du är på studiebesök eller som underlag i ett samtal.