Främja Ateljé

LSS boende för vuxna i Stockholm
med plats för 22 personer.

LSS boende för ungdomar i Stockholm
med plats för 22 personer

Daglig verksamhet i Stockholm
med plats för 22 personer

Familjehem i Stockholm
med plats för 22 personer

SoL boende för vuxna i Stockholm
med plats för 22 personer

LSS 9§10
ASD
NPF

Vår dagliga verksamhet vänder sig till dig som har diagnosen Aspergers syndrom/Högfungerande autism och intresserad av skapande. Sök din plats via din LSS-handläggare.

Kreativ och lugn miljö

I våra mysiga och inspirerande ateljéer i Hornstull är den konstnärliga processen och lusten att skapa i fokus. Här kan du arbeta individuellt men ändå ingå i ett konstnärligt sammanhang utifrån dina önskemål.Du får en egen ateljéplats där du kan lämna ditt arbete till nästa tillfälle.

Skapandeprocessen

Även om du drömmer om att skapa kan det ibland vara svårt att komma igång eller att få plats hemma. I vår ateljé finns våra erfarna och trevliga pedagoger till hands för att inspirera och stötta dig i ditt arbete.

Konstmaterial

I ateljén kan du till exempel arbeta med måleri, collage, skulptur, mosaik, recycleslöjd, smycken, broderi och en hel del andra hantverk och material.

Temaperioder och workshops

Under våra temaperioder och workshops kan du experimentera med nya material och tekniker. Allt är givetvis frivilligt att vara med på.

Du kan även välja att arbeta enskilt med dina egna projekt.

Energi

Varje dag erbjuds meditation i vårt yogarum, samt sköna promenader på lummiga Långholmen. Det är viktigt att hitta en balans mellan aktivitet och vila så att energin räcker.

Skapa till ateljéns egen kollektion

Om du vill kan du även vara med att skapa till  Ateljéns egna sykollektion av barnkläder. Här försöker vi genomgående använda oss av natur och återbruksmaterial.

Frivillig gemenskap

Vi ordnar även möjlighet till socialt skapande på våra gemensamma verkstäder. Vi erbjuder även årstidshögtider, konstvisningar mm. Vi tar även del av Stockholms kulturliv som ju finns bara några kvarter bort.

Följ oss på Instagram
@framjaatelje

Följ oss på Instagram
@framjanatur

Kontaktinfo

Catrin Villafranca
Enhetschef

Catrin Villafranca

Catrin Villafranca

Placeringsrådgivning

Få hjälp med att hitta en bra plats