Kungsgatan

Här är det lätt att gå emellan den egna lägenheten och de gemensamma utrymmena och hitta någon att umgås med när man känner för det.

12
Platser
Kungsängen
Uppsala
LSS 9§9
Personkrets 1
Personkrets 2

LSS boende Uppsala

Här bor du i ett LSS boende i en av tolv lägenheter, ettor och tvåor, med fönster och egen balkong som vetter mot den stora innergården med grönska, sittbänkar och en lekplats. Lägenheterna upptar två hela våningar och lite till med en gemensam lägenhet på varje våningsplan, som vi kallar “basen”. Dit kan du gå närsomhelst och umgås med medarbetare och andra som bor hos oss, titta på film eller spela spel. I basen kan du även delta i gemensamma måltider och hjälpa till med matlagning och annat om du har lust.

Medarbetare

Vi finns på plats dygnet runt och kan hjälpa dig med dina dagliga rutiner som att laga mat, tvätta, städa eller betala räkningar. Vi kan även hjälpa dig med aktiviteter utanför boendet såsom fritidsaktiviteter, möten eller läkarbesök. Här finns det alltid någon du kan samtala med eller bara känna att någon finns i närheten om det skulle behövas. När du flyttar in hjälper vi dig att bo in dig och inreda din lägenhet så som du vill ha det.

Vi strävar hela tiden efter att du i så stor utsträckning som möjligt själv ska kunna påverka ditt eget liv. Vårt mål är att skapa ett socialt sammanhang och ett tryggt hem där du kan känna att du duger som du är.

Området

Serviceboendet ligger centralt på gångavstånd från centrum och känner du inte för att gå så går bussen alldeles utanför porten, även tågstationen ligger väldigt nära om du ska åka längre bort. Mat och annat handlar du i stora mataffären bara ett par kvarter bort där det även finns ett apotek.

Hämta vår checklista
för studebesök

28 viktiga frågor att ställa till ett LSS-boende när du är på studiebesök eller som underlag i ett samtal.